Riswat

 
De RISWAT multi-kabeldoorvoeringen zijn identiek aan de RISE multi-kabeldoorvoeringen. Beide systemen worden toegepast voor doorvoeringen waarin veel kabels op een betrekkelijk kleine ruimte worden doorgevoerd en voor doorvoeringen die achteraf nog brandwerend (RISE) of gas- en waterdicht (RISWAT) moeten worden gemaakt. De uitstekende hechting van de gebruikte afdichtingskits maken de systemen geschikt voor toepassing in stalen en pvc doorvoerbuizen en in beton geboorde of gehakte doorvoeropeningen.

In tegenstelling tot RISE is het Riswat-systeem ontwikkeld om uw doorvoergaten water- en gasdicht te doorvoeren. Bij het RISWAT-systeem wordt gebruikgemaakt van DRIFIL.
DRIFIL is een waterafstotende afdichtingskit op basis van één-component-siliconencompound.

Bij de ontwikkeling van de DRIFIL afdichtingskit werd een hoge prioriteit gegeven aan het hechtend vermogen op in de bouw voorkomende ondergronden, op kabelmantels en op metalen en kunststof buizen. Verder is veel aandacht besteed aan een blijvende flexibiliteit van de afdichtingskit om zettingen en bewegingen in het leidingpakket ook na het uitharden van de kit mogelijk te maken. Daardoor wordt verzekerd dat de afdichting ook bij mogelijke mechanische belastingen over langere termijn behouden blijft.
DRIFIL afdichtingskit heeft een zeer korte uithardingstijd. De toplaag is al na korte tijd kleefvrij.